Mijn naam is Rico op het Veld 29 jaar, geboren in Roermond en opgegroeid in Vlodrop. Ik sport al jaren op hoog niveau en leef gezond om het optimale uit mezelf te halen, zowel op sportief en persoonlijk gebied.

Mijn passie is om mensen te helpen met mijn kennis en kunde, zodat dit een positieve invloed heeft op jouw energieniveau, spieren en gewrichten, jouw mentale en emotionele gezondheid en een betere functie van jouw organen. Jouw hulpvraag is mijn uitdaging. Ik stel alles in het werk om jou hierin te helpen!

Na een aantal trainingen in de bewegingsleer heb ik orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd bij het Efiow instituut te Laarne (BE). Tijdens deze opleiding ligt de nadruk op voeding, beweging en natuurlijke supplementen. Voeding is een belangrijke pijler voor onze gezondheid, daar krijgen we geen speld tussen. Juiste voeding is net zo belangrijk voor een goede gezondheid als de fundering van een huis. Voedingsstoffen houden de systemen in ons draaiende, positief of negatief, dat bepaalt jezelf door jouw consumeergedrag. Ik kan je de handvaten aanreiken voor een positieve omwenteling van onze systemen.

Na voltooiing van de opleiding tot orthomoleculair nutritionist, heb ik de opleiding tot Bowen therapeut gevolgd. Dit is een prachtige, lichaamsgerichte therapie om klachten/aandoeningen te verhelpen of reduceren. In eerste instantie was ik nogal sceptisch over Bowen therapie vanwege de zachte, subtiele handelwijze.

‘Heeft dit wel effect?’
‘Klopt het dat ik het heel licht voel?’
‘Doet de therapeut het wel goed?’,

Waren vragen die ik mezelf stelde. Na de behandeling waren mijn fysieke klachten weg. Ik was overtuigd!

Anno 2016, heb ik in de vorm van de Emmett techniek, het laatste puzzelstukje gevonden om nog sneller resultaat te boeken op spier- en gewrichtsniveau. De Emmet techniek werkt met drukpunten en ‘switches’ over spieren. Het is een relatief jonge techniek in Europa. In Australië is de Emmett techniek al lang bemind. Binnen 2 minuten kan ik je de waarde van de Emmett techniek laten ervaren.

Bowen en Emmett zijn te vergelijken met een goed huwelijk. Ze houden ontzettend van elkaar en vullen elkaars tekorten aan.

Wil je ook een goed huwelijk met jouw gezondheid?

Ik verwelkom je graag in mijn praktijk.

Rico op het Veld